2016. június 29., szerda

Okostelefonoddal így készíthetsz 5 lépésben profi képeket

Szeretnél jobb fényképeket készíteni az iPhone vagy Android okostelefonoddal ? Itt vannak a legjobb tippjeim ennek kivitelezéséhez.


5-tipp-az-okostelefonos-fenykepezeshez.jpg

Napjainkban szinte már mindenkinek a kezében ott van a kameraként vagy fényképezőgépként is használható Apple okostelefon. És ez egy nagyon is használható fényképező. Hogy miért is mondom ezt ? A következő tippekből megtudhatod.

#Gyári alkalmazások


Az iPhone-hoz és Android készülékekhez járó “ stock photo applikáció “ jó, de egy jobb alkalmazást választva-általában-jobb minőségű fotókat is készíthetünk.

  • iPhone-hoz számos fizetős app-ot lehet kapni már pár dolcsiért, amelyek számos professzionális funkciókkal bírnak például: külön expozíció és a fókusz kontroll, stabilizátor és sorozat mód és még rengeteg expozíciós funkció.

  • Android-hoz próbáld ki ezt: Open Camera.  Ez az ingyenes, nyílt forráskódú  applikáció széles körű profi funkciókkal rendelkezik és nem tartalmaz hirdetéseket.

#A HDR valóban segíthet


A legtöbb fotós app rendelkezik HDR funkcióval  - amelynek jelentése High Dynamic Range. Ez segíthet az alábbi szituációkban például:

  • táj fotók készítésénél
  • alacsony fényviszonyok esetén
  • hátsó megvilágítású témák esetében
  • portrék készítésekor napfényben

Próbáld ki. A legtöbb alkalmazás felkínálja ezt a HDR lehetőséget és te is kiválaszthatod a legjobb beállítást valamint megtanulhatod, hogy a HDR mikor lehet hasznos és mikor nem.

fényképezés-okostelefonnal.jpg

#Sorozat üzemmód


Ez az  üzemmód egy másik csodálatos jellemzője a legtöbb kamera applikációnak.  Ez teszi lehetővé azt, hogy az exponáló gomb lenyomásával az elkészült fotókból később ki lehessen keresni a legjobban sikerült felvételeket.

A sorozat mód a gyorsan mozgó jelenetek fényképezésekor különbséget tud tenni az elkészült és az elhibázott felvételek között.

#Használj állványt


A legtöbb problémát megtudod oldani, de ha a fénykép elmosódott - vagy ahogy a profik mondják “puha lett”- ekkor már nem sokat tehetsz. Ez az eset az, amikor egy állvány igazán szóba jöhet.

Kétféle okostelefon állvány létezik:

  • Egy kis "zseb" állvány, amit feltehetsz az asztalra vagy az autód motorháztetejére egy gyors felvétel készítésénél.
  • Egy csatlakozó ( adapter ), amely lehetővé teszi, hogy a népszerű Blackberry okostelefonodhoz csatolj egy teljes méretű állványt.

#Clip-on lencsék


Egy másik módja annak, hogy a fényképezés minőségén javíts, ha clip-on lencséket használsz, amely kiegészítők illeszkednek a meglévő kamera lencséjére. Különféle lencsék léteznek beleértve a teleobjektívet, a nagylátószögűt és a makrót.

Forrás: Zdnet.com

Facebook | Twitter | Pinterest | Google spaces

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése